Erhvervsrengøring – opfordrer din virksomhed til sort arbejde?

jarmoluk / Pixabay

Under den provokerende overskrift gemmer der sig noget lidt mere almindeligt, dog stadig med en smule alvor i det. Det handler om sort arbejde og om din virksomhed er med til at støtte dette.

I mange brancher er der en tradition om at man skal lave lidt ved siden af, for ikke at hårdt beskattet af alle de penge man tjener. Det betyder så at man tager ud i weekenden eller efter fyraften og laver sort arbejde.

Dette sker hele tiden og over hele landet. Der er nogle brancher, hvor det er mere almindeligt end andre. Alle kender historier omkring håndværkere og det er måske dem, som er aller mest udsatte som branche. Der er dog mange andre brancher som også gør det, der sker det bare mere indirekte og er ikke så synligt (alle kan se hvis et hus har fået nyt tag eller nye vinduer).

En del af dette kan også ske for virksomheder. Det vil sige at hvis du er virksomhedsejer, så kan du faktisk købe sort arbejde, også uden du ved det. Det er ikke fordi du bevidst forsøger at snyde, det handler måske bare mere om at dem du handler med ikke her helt fine i kanten.

Et af de steder, hvor der er meget af denne slags er i rengøringsbranchen. Erhvervsrengøring er en branche som er ben-hård, der er stor konkurrence og det handler om at få de store kunder og nok kunder til at man kan tjene nok penge til at ens rengøringsvirksomhed kan løbe rundt.

Som virksomhedsejer er du på udkig efter det billigste erhvervsrengøring, så du kan få gjort dine kontorer eller din produktion ren. Det kan være du skal give 150 DKK i timen for at få gjort rent, og det synes du er fint – det er jo bare rengøring – ikke?

Når man ser på hvad der skal til for at lave erhvervsrengøring, altså: Man skal have uddannede medarbejdere, som er veluddannet og ved hvordan man rengører forskellige typer af inventar uden at ødelægge det. Samtidig ved de også en masse omkring kemikalier og, hvilke ting man må blande sammen og hvilke man ikke må blande sammen.

Den veluddannede rengøringsmedarbejder, ved godt at hvis man bruger det forkerte rengøringsmiddel til gulvet, så bliver det mat og ødelagt. Det kan være en dyr fornøjelse for virksomheden at skulle udskifte hele gulvet i butikken eller på kontoret. Samtidig med at rengøringsmedarbejderen ved, hvordan man skal rengøre de forskellige apparater og overflader – så skal rengøringsvirksomheden også have en god forsikring.

Rengøringsfirmaet skal have en forsikring, som vil dække hvis man ødelægger et produkt eller smadrer en skærm eller den dyre ming vase. Men rengøringsfirmaet skal også være forsikret mod at rengøre med det forkerte rengøringsmiddel. Dette er noget man mange gange glemmer.

Man kan så sige sig selv at, hvis rengøringsvirksomheden skal have alle disse ting på plads: veluddannet personale og forsikringer, så kan man ikke slippe afsted med at betale mindsteprisen for sin rengøring. Her skal man nok kigge lidt indad og stille spørgsmål om det overhovedet er muligt at aflønne en veluddannet rengøringsassistent samt at have forsikringer.

Hvis ikke dette er muligt, så ved man at kæden er hoppet af et sted og at man så enten betaler for sort arbejde, eller så er den virksomhed du entrerer med ikke godt nok forsikret og dermed kan du udsætte din egen virksomhed for en økonomisk risiko.

Be the first to comment

Kommenter indlægget

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*