Besøg en dansk mini-zoo – det er en oplevelse for hele familien

Hvis du er i gang med at lede efter den perfekte idé til en udflugt for hele familien, kan du særligt anbefales at overveje et besøg i en dansk mini-zoo. Der findes nemlig nogle yderst glimrende muligheder for at få en fantastisk dag ud at besøge sådan en lokation.

I modsætning til større zoologiske haver og dyreparker er det af åbenlyse årsager en hel del nemmere at overskue en mini-zoo – først og fremmest fordi det er lettere at finde rundt, og samtidigt også grundet den unikke stemning der typisk er at fin de i de mindre zoologiske haver.

Her er det netop i højere grad fokus på nærvær og mødet mellem gæster og dyr i børnehøjde. Altså er det den ideelle løsning, hvis I har ét eller flere små børn i familien, som er vilde med dyr. Endvidere er det som sagt en oplevelse for hele familien, og der er derfor med sikkerhed ingen, der vil komme til at fortryde valget om at tage med.

Hvilke dyr finder man i en mini-zoo?

Ligesom i større zoologiske haver og lignende dyreparker finder du naturligvis et hav af forskellige dyr i en mini-zoo. Som navnet indikerer, er der imidlertid mere fokus på at bygge en lille og overkommelig park, hvor særligt de helt små får muligheden for at komme tæt på dyrelivet.

Som oftest vil en dansk mini-zoo således bestå af alle de mest gængse bondegårdsdyr. Altså er der rig mulighed for både at ae kaniner, klappe geder eller fodre heste. Det samme gør sig gældende i forhold til eksempelvis køer, grise og høns.

Visse steder kan du ligeledes støde på mere eksotiske dyrearter som for eksempel lamaer eller kænguruer. Under alle omstændigheder er der dermed nok at komme efter, og børnene vil med garanti sætte mere end pris på at have fået oplevelsen.

Da der desuden er tale om en mindre form for park, er der ingen tvivl om, at i sagtens kan nå rundt til alle de forskellige dyr. Omvendt er der naturligvis rigeligt med dyr at besøge, så udflugten kan strække sig over store dele af en dag.

Fordelene ved at tage børnene med i en dansk mini-zoo

De fleste mennesker lærer deres børn fra helt små om klodens mangfoldige dyreliv via børnebøger, legetøj og tegnefilm. Det er imidlertid en helt anden oplevelse for de små at komme ud og se dyrene i levende live. Ved at besøge en mini-zoo kan børnene således lære langt mere om dyreliv og alt i alt få en sjov og berigende dag ud af besøget.

Om end dette naturligvis særligt gør sig gældende for de allermindste, er det de færreste børn, unge eller sågar voksne, der bliver trætte af at kigge på dyr i løbet af deres liv. Ydermere bliver det hele kun en del mere underholdende, når man samtidigt får chancen for at interagere med dyrene.

I sidste ende får man ganske enkelt mere ud af oplevelsen ved at få lov til at klappe, ae, fodre og se de forskellige spændende og søde dyr på tæt hold.

Også andet end dyr

De fleste zoologiske haver er i dag mere end blot dyr. Det er en total oplevelse for hele familien, hvor der typisk både er gode muligheder for at noget at spise samtidig med, at der gerne er en eller flere legepladser til børnene, når de skal have en pause mellem besøgene hos de forskellige dyr i haven.

Parkerne gør naturligvis, hvad de kan, for at hele familien får en god oplevelse. Og typisk er udgangspunktet for dette, at børnene har en god og sjov dag. For har de det, for de voksne også mulighed for at slappe af og nyde dagen.

 

Be the first to comment

Kommenter indlægget

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*